Rapport från Funäsdalen

 DSC_0632

Under vecka 2 har Albin Fagerblom och Victoria Lindwert varit i Funäsdalen på fartläger. Att arrangera fartträning och tävling kräver mycket arbete och säkerhet. Eftersom det inte är så många från Götaland som tävlar på USM nivå så passade det utmärkt att vår region fick träna och tävla tillsammans med region 4 (Stockholm, Västmanland och Uppland)DSC_1076. Under förra årets USM final blev det uppenbart att region 4 hade många riktigt vassa fartåkare och då är det ju som götalänning spännande att vara med och se och lära av hur de tränar.  Under tre dagar drillades Albin och Victoria i diverse moment som högfartssväng som kördes i Nol i Egga (60% lutning), fartställning, terrängvågor och hopp. Allt i en stegrande svårighetsgrad. De hann också med åtskilliga fullängds störtlopp och Super G åk. Under lördagen gjorde resp region upp i störtlopp i två stycken race. Det visade sig att våra åkare hade knaprat in ordentligt i tidsdiff gentemot region 4.

Under söndagens två Super G tävlingar visade det sig att både Josefin Bågholt  (Göteborgs Slalomklubb) och Victoria kunde åka snabbare än de bästa region fyrorna. Gött! Synd att det var separata prisutdelningar!

DSC_1462

DSC_0854

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s