Super G-premiär!

Linn, Malte och Kalle körde Super G i Ulricehamn igår. Det var första gången någon av åkarna i vår grupp ställde upp i denna grenen. Både åkarna och vi ledare blev lite nervösa av att se den branta starten som följdes av en sväng över ett krön där det fanns chans/risk att flyga lite. Det har vi ju inte tränat på, än….

Super G avgörs i ett åk, men man får känna på banan i ett träningsåk utan tid. Vi tog det lite försiktigt i träningsåket för att känna på underlaget och hur snabbt det gick i starten och över krönet. Efter målgång var barnen nöjda, men lite nervösa. Nu hade vi koll på banan och sedan var det dags att ge järnet i tävlingsåket.

Linn var tyckte det var lite otäckt i träningsåket men vågade ändå köra fortare i tävlingsåket. Det blev till slut en 16:e plats för henne. I samma klass tävlade även Ebba Nohlgren och Elsa Andersson för Faik. Ebba kom trea och Elsa kom sexa. I H 9-10 körde Kalle in på en fjärdeplats, bara en halvsekund från pallplats. Malte blev sjua. I denna klassen vann Ludwig Gustafsson från Faik och Oskar Andersson kom femma.

Både Linn, Malte och Kalle tyckte efteråt att det var jätteroligt med Super G. Tyvärr har vi inga fler Super G-tävlingar i år, men vi märker att vi behöver träna på att släppa på bromsen och våga köra fort. Det får vi träna på några fler gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s