Måns segrade i LVC-finalen!

I helgen var det så dags för den stora finalen i Lilla Världscupen. Tävlingen avgjordes i  Yxbacken, Norrköping i strålande solsken. Backen var hård men rättvis. Det stenhårda underlaget skördade många offer men vi fick även se väldigt många fina prestationer av barnen i Götaland.

Av Faikarna lyckades Måns Pettersson bäst med en seger i lördagens slalom och en andraplats i söndagens storslalom. Utöver Måns fick Faik in ytterligare tre pallplatser, samtliga i slalom. Fia Nohlgren kom 3:a i D11, Malte Karlsson 2:a i H13 och Ludwig Gustafsson 2:a i H14.

Det var mellan 25 och 40 startande i varje åldersklass och Faikarna stod sig väl i konkurrensen. Pallplatserna är redan nämnda, men värt att nämna är även Alex Karlssons åttondeplats i Super-G i klassen H13. I Super G-tävlingen låg Ludwig Gustafsson på en fin fjärdeplats efter första åket men körde ur i andra.

I lördagens slalom kom Karl Josefsson femma och Filip Karlsson sexa i klassen H12 och Linn Kjellström kom femma i D13. I klassen H13 såg det väldigt bra ut efter första åket med Kalle Efraimsson i ledning och Malte Karlsson på tredje plats. Kalle körde tyvärr ur i andra och Malte hoppade upp på en andraplats.

I söndagens storslalom fick vi in ytterligare några Faikare i topp-tio (förutom redan nämnda pallplaceringar): Fia Nohlgren kom femma i D12, Jesper Efraimsson kom sjua i H12, Kalle Efraimsson kom femma i H13 och Malte Karlsson kom sexa i samma klass. Ludwig Gustafsson knep sista pokalen i H14 med en tiondeplats.

Bra kämpat kids!

Måns ger sig iväg i lördagens slalom.

Måns etta i slalom. Prisutdelning i delfinariet i Kolmården.

av niklasefraimsson Postat i Aktuellt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s