Läger

En viktig del i vår klubb är lägerverksamheten. Efterhand som de aktiva blir äldre erbjuds de att åka på fler roliga och utvecklande läger. Lägersäsongen brukar inledas vecka 44 med ett läger i Österrikiska Sölden. Ett mycket bra och träningseffektivt läger där åkarna får chansen att utveckla sin grundteknik på Retten- och Tiefenbachglaciärerna. En höjdare på många sätt utan att vara en dans på rosor. Revelj  ca 06.30.  Bussen till Glaciärerna avgår 08.00. Friåkningsövningar mellan 09.00-16.00.  17.00 nedjoggning. 18.30 Middag. 20.00 skidvård och sedan är det dags att gå och knyta sig.

I november åker vi till svenska fjällen för ett 6 dagars läger. För de som varit i Österrike är det dags att börja känna på portåkning och för övriga är det i huvudsak friåkningsövningar som körs. Vi bor i stugor och fixar maten själva.

Runt lucia åker vi på breddläger i fjällvärlden. Breddläger innebär att alla kan åka med. De aktiva tränar i sina respektive grupper medan mor, far, syster och bror åker tillsammans med andra anhöriga. Ibland arrangerar i träning för föräldragänget.

I januari drar tävlingssäsongen igång. Beroende på vilken nivå den aktive tävlar på blir det då olika läger. Innan sportlovet åker vi på fartläger där de aktiva får prova på att träna och tävla i störtlopp. Detta sker på långa skidor.

I samband med LVC och USM finalerna brukar vi i möjlig mån samordna boende och resa.

En av årets riktiga höjdare,  Skifuntastic avslutar säsongens läger. Under Skifuntastic tävlas det i Slalom och Storslalom. Under dagarna gör de svenska alpina landslagen sitt bästa för att få alla barn och ungdomar att trivas. Under åren är det åtskilliga FAIK ungar som åkt lift med Maria PH och kört puckelpist med Anja P.

Vi är bra på att skapa prisvärda läger då vi i möjlig utsträckning arrangerar i egen regi. Det innebär att vi till exempel handlar de mesta i matväg här i Falköping och därmed har låga matkostnader jämfört med att småhandla på skidorten.

Under flera läger behöver åkarna ta ledigt från skolan. Därför är det viktigt att de  arbetar med läxor efter sina träningspass. Studiero är viktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s